Hoppas alla haft en skön helg!
Här har vi tagit det väldigt lugnt och försökt kurera feber och halsont.
Vi är just hemkomna från yngsta dotterns balettshow,
åhh så fint det var.
Om det finns andra mer än jag som inte har tålamodet att stå och
baka ut pepparkakor i evigheter, ha,ha
så får ni här ett recpet jag provade igårkväll.
Pepparkaksbiscotti:
Du behöver:
100 gram rumsvarmt smör eller margarin
2 dl strösocker
3 ägg
7-8 dl vetemjöl
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
½ tsk malen kryddnejlika
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst, och tillsätt sedan äggen. Blanda i de torra ingredienserna och rör till en slät deg.
Dela degen i 3 delar, rulla ut 3 längder. Grädda i 15 minuter. Ta ut ur ugnen, slå av ugnen och skär längderna i ca 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt den stå där medan ugnen svalnar och skorporna är genomtorra och knapriga.
Så enkelt och gott!
4 kommentarer:
i don't understand your langage but i'm sure that this cake is delicious!!
bonne soirée
véro
Tack, underbart! Detta ska jag prova!
Kram
Adela
Men tackar!!! Jag tänkte slå upp recept.nu efter bloggsurfande för att hitta en recept på biscotti ;)
Nu vet jag vad jag ska prova ;)
kramar
Det ska testas, så har du haft mandel i oxå.
Kram mamma C
Skicka en kommentar