onsdag, januari 28

I min pysselkorg som jag fick i julklapp av flickorna så finns det en tjock, bra ståltråd.
Jag tänkte använda den till att göra något liknande lyktorna på fotot, men det är ju omöjligt....
Tråden vill inte vrida sig dit jag vill, den snurrar åt andra håll och jag vet inte riktigt hur man fäster den i sig själv om man tex ska göra en ring.
Någon som provat på och vill ge mig några tips?

8 kommentarer:

hannas form sa...

Hej! Jag försökte mig själv på att göra lite fil de fer konst men det var verkligen svårt...då gjorde jag bara hjärtan dessutom. En rundtång och plattång behöver man i allafall...ska höra med Anna Fleberg vid ett tillfälle, kan meddela dig då!

KRAM
Hanna

Nilla sa...

Tror du inte att du behöver löda ihop om du skall göra ringar? Min pappa gör fantastiska saker i järn av alla de slag men jag måste erkänna att jag inte fått upp intresset för det här förrän precis just nu ... Lycka till i alla fall!

Anonym sa...

Vilken ände börjar du med? Det lär ju bli flera olika delar som man får sätta ihop...eller? Så skulle nog jag göra, börjat med de långa delarna med en tjockare ståltråd och sen bundit ihop dem med en tunnare. Lyktorna var i alla fall underbara!! Lycka till!!

kaos i ett vitt hus sa...

när du vet hur man ska göra, så kanske du vill dela med dig av kunskapen?? ;)
jag har en utmärkelse till dig i min blogg!! med den följer en utmaning! kul va??! :)
kram, ninna

P sa...

Hej Sussie. Googla på luffarslöjd så kanske du hittar vad du finner.
Det finns en bok som heter Trådkonster - finns säkert att låna på biblioteket.
/P

kaos i ett vitt hus sa...

äsch då! ;) :) jag hade oxå prestationsångest att ta över efter Kerstin men jag funderade på det en dag innan jag skrev ner något, man kan ju alltid skriva materiella ting om man inte vill vara lika personlig. (alla vet ju att man KAN leva utan sin bil tex.. :) )
kram på dig!
ninna.

Anonym sa...

Det ser inte ut som riktig luffarslöjd. Jag tror att det är lödat ihop. Utgå ifrån 2 ringar som du böjer till omkring ngt som är runt och lagom stort. Ta 3 st elefanttrådar och fäst ihop på mitten med lite najtråd vik ut till en stärna och naja fast på den ena ringen vik uppåt och fortsätt. Det kan gott vara värt att prova.

Anette

Marie sa...

Antagligen är tråden för hård. Prova att hålla fast den hårt samtidigt som du bankar lite lätt på den med en silversmideshammare tills den stelnar till. Kram från Marie