onsdag, juli 24

Halsbandet Pippi

Pippi Malin halsband 1

Om halsbandet Pippi som vi tagit fram tillsammans så skriver Malin Berghagen såhär:
Hon var solen och skrattet för vår familj. En varm famn som vi alltid kunde luta oss emot. När jag och mina barn pratar om de minnen, som för dom, är starkast av henne så är det hennes goda mat. " Hennes köttbullar mamma!! " Utbrister min yngste son. Ja vi alla minns hennes mat väl och hennes lycka över att palsternackan överlevt vintern och var söt och god i aromen när hon väl fick upp den ur den tjälade marken. Hon bodde i Australien en tid med sin familj och där började hon vaska halvädelstenar i små bäckar och jag och min syster fick hjälpa till när vi tio och sju år gamla var där och besökte henne med vår mor. Senare lärde hon sig även att slipa stenarna. Något hon fortsatte med när hon kom hem till Sverige. Hon var min moster Birgitta och hon kallades Pippi av sina syskon.

Pipp Halsband och hand

På en smyckeskurs hos Sussi Norberg som äger Soul of Maia fick jag göra ett eget halsband. Varje sten valde jag noggrant och med kärlek för varje sten står för något som jag vill ska stärkas inom mig. När jag sedan burit det har flera sagt att de vill också ha ett. När min moster somnade in från den här världen efter det att cancern tagit henne ifrån oss bestämde jag mig. Halsbandet skulle säljas och pengarna skulle gå till Cancerhjälpen där jag är Ambassadör. Jag pratade med Sussi och med min dotter Love och en månad senare hade vår fina kontakt i Kina knutit de första 10 halsbanden och skickat över dom till oss. Jag tog på en gång med dom till Santorini och la först ut dom i solljuset för att rena dom. Och sedan fick dom ligga hela natten i den enorma fullmåne som då lyste på himlen och laddas med healande energi och förstärka den kraft som stenarna redan bär. Sedan tog jag med mig halsbanden hem och lät deras laddade energi föras över till dom andra. Halsbanden kommer alltid att laddas med den energin innan de kommer till dig.

Pippi Halsband på sand
De ljuvliga halvädelstenarna i ditt halsband är
Serpentin
Står för lugn och ro och ger oss vägledning
i livet. Den hjälper oss att ta bort negativa
tankar och känslor. Drar känslorna upp till ytan
och hjälper dig att nå dina mål.

 Amazonit
Skapar balans och hjälper oss sätta gränser.
Det är en sten för dig som behöver uttrycka och manifestera din självständighet. Samtidigt ökar amazoniten känsligheten för och medvetenheten om våra tankar, känslor och handlingar gentemot andra människor.
Den lägger en grund för bra och hälsosamma vanor och är stödjande vid all slags förändring.

 Grå agat
En grundande sten som stärker vår självrespekt och
självkänsla. Den ger oss mod och handlingskraft
när vi känner oss osäkra. Agat kan bäras för att
attrahera kärlek och för att undvika avundsjuka
tankar och illvilja.

 Ametist
En mycket andlig och lugnande sten. Den lär dig att släppa taget, känna tillit, att ge upp gammalt och låta dig fyllas på ett nytt och bättre sätt. Den förmedlar kontakten med vår intuition och vårt högre jag.

 Bergskristall
Det är en mycket kraftfull och användbar sten i olika sammanhang och är något av en universal sten. Den ger renhet, fasthet och kärlek samt hjälpa dig att komma ihåg dina drömmar. Den ger trygghet i relationer och skapar balans mellan yin och yang Stenen ökar din känsla av välbefinnande och stärker också ditt egenvärde och din kommunikation samt tar bort psykisk smärta eller depression. Genom att bära eller meditera med denna kristall får du healing.

Rosenkvarts
En sten med kraftigt helande egenskaper. Den läker både kropp och själ, ger tröst och kärlek. Rosenkvartsen hjälper dig få kontakt med ditt inre barn, sårbarheten, tilliten och oskuldsfullheten inom dig. Rosenkvarts är stenen för villkorslös kärlek.

 Opal
Opal är en sten som ger inspiration och förstärker
fantasin och kreativiteten. Den hjälper oss släppa
hämningarna och förbättrar minnet.

 Jaspis
Skyddar oss vid resor, både fysiska och i vårt inre. Den hjälper oss motverka negativitet i vår omgivning.
Jaspis påminner oss om att vi inte är här på jorden bara för vår egen skull. Vi är också här för att ge glädje och kärlek till andra, hjälpa andra att göra upp med sitt förflutna och förverkliga sitt hjärtas önskningar.

 Månsten
Den kallas för drömsten, och används för drömmar, frid och stillhet. Den skänker en mildare form av passion i kärlekssammanhang och kan ges som gåva till någon man älskar och vill beskydda. Månstenen tar fram den kvinnliga aspekten i både kvinnor och män. Den har kraften att avmaskera dina fiender, så att du ser vilka de verkligen är.

 Jade
 Det är en skydds- och visdomssten, som drar till
 sig kärlek och pengar. Jade är lugnande och
 motverkar stress, ger dig energi då du är trött.
 Är helande och har beskyddande egenskaper.

 Aventurin
 Ger inre lugn och harmoni i kritiska situationer
 då den lär oss se med hjärtat. Ger dig mod att
 våga det där lilla extra. En sten som hjälper oss
 att nå överflödet i livet. Stärker vår tanke att
 kunna se klart, istället för att leva i stress och oro.

Vill du beställa ett halsband så går du HIT
Jag önskar dig underbara sommardagar.

1 kommentar:

Mimmi sa...

Wow, så snyggt! Måste ha. ;-) Jag älskar mitt Guan Yin Vit Turkos & Bergskristall.