Ikväll har vi middagsgäster
och till efterrätt blir det:
Äppelpaj med marängtäcke
Blanda
100 gr smält smör
1dl socker
2dl mjöl
1tsk bakpulver
till en pajdeg och låt den vila en stund i kylen
Skiva 4-5(Svenska) äpplen tunt och blanda dom med
0,5dl socker
1msk vaniljsocker
1msk potatismjöl
kanel
Tryck eller kavla ut degen i en pajform och lägg äppelblandningen i formen.
Grädda i ca 25 min 200 grader.
Vispa 2st äggvitor och 1dl socker till en hård maräng och bred ut en över äpplena,
sätt in i ugnen igen och grädda till marängen fått lite färg.
Ha en jätteskön Fredag,
Kram!
2 kommentarer:
ÅÅåååå så gott! Attans att jag inte äter socker, och mannen inte äter äpplepaj???????
Detta recept får sparas till en dag då jag kanske äter socker igen, kanske...imorgon ?:)
Tack för receptet det ska jag testa. Ha en trevlig kväll.
Kram mamma C
Skicka en kommentar