tisdag, juli 29

Dessa underbara pärlor.

Jag älskar att sitta och pyssla med mina pärlor, det är en sån otroligt avkoppling.
Intresset har alltid funnits men tog riktig fart det året vi bodde på Nya Zealand och jag hittade en underbar pärlbutik i Ponsonby.
Jag och döttrarna tillbringade många timmar där...

När vi kom tillbaka till Sverige fanns det även pärlbutker här så pysslandet fortsatte och smyckena blev fler och fler och jag började få frågor om var dom kunde köpas.
Då vi flyttade till Spanien gjorde jag slag i saken och skaffade en hemsida och jag fick
möjlighet att ha en utställning på ett galleri i Valencia.







Dessa underbara pärlor kommer från Happy Mango Beads.
Jag tycker det är intressant med vilken inverkan och betydelse stenarna kan ha på oss tex.



Turkos
Var en helig sten i bland annat Egypten liksom hos indianer och tibetaner. Turkos sägs absorbera negativ energi och kan ändra färg om bäraren är sjuk. Den är en lyckosten och sägs också ge skydd och mod. Den används i magik för att attrahera välstånd, kärlek och äktenskaplig lycka. Som gåva anses den ge mottagaren lycka och rikedom. Turkos är en allmänt helande sten som sägs stärka ögon, ta ner feber och lindra huvudvärk.



Hematit
Hematiten har blivit mycket populär de senaste åren. Den anses vara grundande och ge en känsla av trygghet, stärka självkänslan samt dra sjukdomar ur kroppen.



Ametist
Ametisten sägs hjälpa mot sömnproblem och mardrömmar. Den är en skyddssten vid resor. Och vid utbyte mellan älskande par stärks banden dem emellan. Ametisten sägs också förbättra minnet, öka den mentala förmågan och lindra huvudvärk.



Pärla
Är ingen ädelsten, men har stor symbolisk betydelse. Den symboliserar månen och känslor samt anses ge skydd, god hälsa, fysisk styrka och stärka fertiliteten.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka vackra pärlor! Man blir verkligen sugen att pärla. Tur att vi har en snäll "blommvattnare" som har skickat mina pärlor och tänger hit upp.

Jeanette Hornbeck sa...

Skriver till på önskelistan, älskar turkost och åtnjuter gärna de egenskaperna.
kramkram!

Anonym sa...

Superfina! Tänkte bara påpeka att pärlor faktiskt räknas till organiska ädelstenar...